Conéctate en

Compromís

Compromís destinará 10 millones de euros para infraestructuras socioculturales

La candidata, Mireia Mollà, ha destacado que la construcción de estos centros en los barrios y pedanías permitirá un municipio cada vez más vertebrado

Publicado

el

Compromís apuesta de cara a la próxima legislatura en la puesta en marcha de diferentes infraestructuras socioculturales en los barrios y pedanías para lograr un municipio cada vez más vertebrado. El presupuesto será de 10 millones de euros.

La candidata a la alcaldía de Compromís, Mireia Mollà, ha destacado la puesta en marcha de los centros socioculturales en El Altet, Arenales del Sol y Torrellano, por 6,2 millones de euros y en Torrellano, se incluiría además un auditorio. Por otra parte, en el antiguo mercado de El Pla, se pretende construir un centro sociocultural en los bajos del edificio destinado a viviendas por valor de 500.000 euros, mientras que en San Antón la inversión será de 1 millón de euros. Además apuesta por destinar 1,5 millones de euros durante los próximos cuatro años a la mejora de las instalaciones ya existentes.

La candidata de Compromís también se ha referido a la rehabilitación de Las Clarisas. Alrededor de 3 millones de presupuesto, procedentes de los fondos EDUSI, 1 millón, y el resto aportado por la UMH, para convertirse en sede universitaria en el centro de la ciudad y en centro cultural.

Publicidad
COMENTA ESTA NOTICIA

Deja tu Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Compromís

Compromís defensa la reversió pública de l’Hospital del Vinalopó

Publicado

el

El grup municipal de Compromís ha presentat hui en roda de premsa la moció que portarà al ple municipal de setembre de l’Ajuntament d’Elx per la defensa de la sanitat pública. Per això la moció de Compromís, que surt de la ‘Plataforma per la Sanitat Pública del Baix i Mitjà Vinalopó’ que ha nascut fa poc i que s’està mobilitzant en concentracions per la reversió a la gestió pública de l’Hospital de Torrevella, insta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a promoure una reforma legislativa perquè no es tornen a permetre aquestes privatitzacions.

“La moció vol donar suport a la sanitat pública valenciana universal i de qualitat, recolzar la reversió dels hospitals públics de gestió privada, acabar en eixe model de privatització dels centres sanitaris que va posar en marxa el Partit Popular en anteriors legislatures i, en concret, donar suport a la Conselleria de Sanitat per tal que revertisca la concessió del Departament de Salut núm. 22 de Torrevella tal com ja ha fet amb la reversió d’Alzira i com s’espera que es faça amb la de l’Hospital Vinalopó a Elx, tal com apareix en l’acord de govern del Botànic”, ha explicat la portaveu del grup municipal, Esther Díez, qui ha incidit en que s’insta també a la Conselleria a promoure la reforma legislativa de la Llei 15/1997 que permet que les formes de gestió del Sistema Nacional de Salut puguen privatitzar-se.

“Este 2020 estem patint encara les conseqüències d’eixe model que es va posar en marxa per part de la dreta, en aquell moment i ara el PP defensava que eixe és el millor model d’eficiència, per a ells és millor la gestió des del punt de vista econòmic que la gestió per l’interès públic. Compromís estem radicalment en contra d’aquesta afirmació, de fet les dades demostren que l’eficiència no és millor en els hospitals de gestió privada, segons ha denunciat el Sindicat Metges d’Assistència Pública en 2015, el model d’Alzira va suposar un sobrecost de 64,5 de milions d’euros públics per a eixe any. El sindicat ha denunciat també l’incompliment dels contractes de l’empresa adjudicatària, Ribera Salut, en les diferents concessions amb qüestions que afecten directament a la qualitat assistencial que reben els pacients”.

Segons ha explicat la portaveu “en el cas d’Elx fa només uns mesos Compromís estàvem donant suport als veïns i veïnes del centre de salut del Toscar, depenent de Ribera Salut i l’Hospital Vinalopó, perquè estaven demorant-se les cites d’Atenció Primària fins a un més per falta de personal i això que va ser abans de la pandèmia. També les dades de targetes SIP per metge són més altes en els Hospitals del Vinalopó i Torrevella, en contraposició dels de gestió pública, on cada metge atén a menys volum de persones. A més, segons denuncia el sindicat CCOO, el departament de Salut Elx-Crevillent (Hospital del Vinalopó) ha patit un autèntic èxode de professionals cap a altres centres per les seues condicions laborals”.

“Amb aquesta moció també volem felicitar al personal sanitari per la gran tasca desenvolupada davant la pandèmia de la Covid-19 i que el ple municipal de l’Ajuntament es posicione al costat de la sanitat pública i que reafirme la voluntat de deixar enrere el model privat i de retallades”, ha conclós Díez.

Segons el portaveu adjunt del grup municipal, Felip Sànchez, “és evident que es va iniciar amb el model d’Alzira el camí de la reversió del model Zaplana, del model del malbaratament dels recursos públics, un camí irreversible per tornar la sanitat a la ciutadania i al servei públic, no al servei d’unes empreses que també busquen un benefici econòmic, legitimament”.

Seguir Leyendo

Compromís

Compromís pide cambiar de nombre la calle Juan Carlos I por Asunción Ibarra

La portavoz municipal del grupo, Esther Díez, ha explicado que llevarán la petición como moción al pleno de julio

Publicado

el

La formación política de Compromís tiene previsto llevar al pleno municipal de este mes una moción para cambiar el nombre de la calle Juan Carlos I por el de la ilicitana Asunción Ibarra. Esther Díez, portavoz del grupo, ha explicado que con este cambio se conseguiría recuperar la memoria histórica de la ciudad.

“A raíz de las noticias que han surgido en los medios del presunto fraude fiscal y blanqueo del rey emérito, queremos dar relevancia a una figura feminista de Elche”, ha argumentado Díez. Asunción Ibarra fue una mujer ilicitana que, aunque pertenecía a la clase burguesa, defendió los derechos de los trabajadores. Además, fue propietaria de la finca de l’Alcúdia donde se encontró el busto de la Dama.

Seguir Leyendo

Compromís

Compromís presentará una moción en defensa de los derechos del colectivo LGTB+

Según la portavoz, Esther Díez, Elche es un municipio libre, diverso y plural en el que tiene cabida todo tipo de amor e identidades

Publicado

el

Y Compromís presentará una moción en defensa de la libertad y los derechos del colectivo LGTB+. Exigen al Gobierno central la aprobación de una ley integral en el marco de la conmemoración del Día Internacional del Orgullo LGTB+ el 28 de junio.  Además, de instar al instar al Ayuntamiento a seguir trabajando en medidas para promover el respeto y erradicar esta lacra social.  Según la portavoz, Esther Díez, Elche es un municipio libre, diverso y plural en el que tiene cabida todo tipo de amor e identidades.

Seguir Leyendo
Publicidad Autofima-Hyundai

Elche en Punta

Facebook

Publicidad Limpiezas Tomás

Trending