Conéctate en

Compromís

Joan Baldoví denuncia la infrafinanciación que sufre Elche en un acto en El Raval

El  diputado por Compromís en el Congreso estuvo este lunes en el Centro Social del Raval para explicar los detalles del acuerdo de investidura del Gobierno estatal

Publicado

el

El Centro Social del Raval acogió este lunes la charla del diputado de  Compromís en el Congreso, Joan Baldoví, a la que acudieron medio centenar de ilicitanos. Baldoví abordó el sistema de financiación de las comunidades autónomas y aseguró que el “Estado tiene una deuda histórica con las comarcas del sur”. Sobre la llegada del AVE a Elche y la intención del Ministerio de Fomento de cambiar el recorrido y con ello una mayor tardanza en el trayecto, Baldoví lamentó que “llueve sobre mojado una vez más en esta comarca tradicionalmente olvidada en las inversiones estatales”.  También criticó el estado de los trenes Cercanías que provoca la fuga de miles de pasajeros anuales o  la falta de conexiones ferroviarias con el Aeropuerto. Sin embargo, defendió que el Estado asegurará la disponibilidad del agua para los agricultores del Camp d’Elx.

Compromís

Compromís defensa la reversió pública de l’Hospital del Vinalopó

Publicado

el

El grup municipal de Compromís ha presentat hui en roda de premsa la moció que portarà al ple municipal de setembre de l’Ajuntament d’Elx per la defensa de la sanitat pública. Per això la moció de Compromís, que surt de la ‘Plataforma per la Sanitat Pública del Baix i Mitjà Vinalopó’ que ha nascut fa poc i que s’està mobilitzant en concentracions per la reversió a la gestió pública de l’Hospital de Torrevella, insta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a promoure una reforma legislativa perquè no es tornen a permetre aquestes privatitzacions.

“La moció vol donar suport a la sanitat pública valenciana universal i de qualitat, recolzar la reversió dels hospitals públics de gestió privada, acabar en eixe model de privatització dels centres sanitaris que va posar en marxa el Partit Popular en anteriors legislatures i, en concret, donar suport a la Conselleria de Sanitat per tal que revertisca la concessió del Departament de Salut núm. 22 de Torrevella tal com ja ha fet amb la reversió d’Alzira i com s’espera que es faça amb la de l’Hospital Vinalopó a Elx, tal com apareix en l’acord de govern del Botànic”, ha explicat la portaveu del grup municipal, Esther Díez, qui ha incidit en que s’insta també a la Conselleria a promoure la reforma legislativa de la Llei 15/1997 que permet que les formes de gestió del Sistema Nacional de Salut puguen privatitzar-se.

“Este 2020 estem patint encara les conseqüències d’eixe model que es va posar en marxa per part de la dreta, en aquell moment i ara el PP defensava que eixe és el millor model d’eficiència, per a ells és millor la gestió des del punt de vista econòmic que la gestió per l’interès públic. Compromís estem radicalment en contra d’aquesta afirmació, de fet les dades demostren que l’eficiència no és millor en els hospitals de gestió privada, segons ha denunciat el Sindicat Metges d’Assistència Pública en 2015, el model d’Alzira va suposar un sobrecost de 64,5 de milions d’euros públics per a eixe any. El sindicat ha denunciat també l’incompliment dels contractes de l’empresa adjudicatària, Ribera Salut, en les diferents concessions amb qüestions que afecten directament a la qualitat assistencial que reben els pacients”.

Segons ha explicat la portaveu “en el cas d’Elx fa només uns mesos Compromís estàvem donant suport als veïns i veïnes del centre de salut del Toscar, depenent de Ribera Salut i l’Hospital Vinalopó, perquè estaven demorant-se les cites d’Atenció Primària fins a un més per falta de personal i això que va ser abans de la pandèmia. També les dades de targetes SIP per metge són més altes en els Hospitals del Vinalopó i Torrevella, en contraposició dels de gestió pública, on cada metge atén a menys volum de persones. A més, segons denuncia el sindicat CCOO, el departament de Salut Elx-Crevillent (Hospital del Vinalopó) ha patit un autèntic èxode de professionals cap a altres centres per les seues condicions laborals”.

“Amb aquesta moció també volem felicitar al personal sanitari per la gran tasca desenvolupada davant la pandèmia de la Covid-19 i que el ple municipal de l’Ajuntament es posicione al costat de la sanitat pública i que reafirme la voluntat de deixar enrere el model privat i de retallades”, ha conclós Díez.

Segons el portaveu adjunt del grup municipal, Felip Sànchez, “és evident que es va iniciar amb el model d’Alzira el camí de la reversió del model Zaplana, del model del malbaratament dels recursos públics, un camí irreversible per tornar la sanitat a la ciutadania i al servei públic, no al servei d’unes empreses que també busquen un benefici econòmic, legitimament”.

Seguir Leyendo

Compromís

Compromís pide cambiar de nombre la calle Juan Carlos I por Asunción Ibarra

La portavoz municipal del grupo, Esther Díez, ha explicado que llevarán la petición como moción al pleno de julio

Publicado

el

La formación política de Compromís tiene previsto llevar al pleno municipal de este mes una moción para cambiar el nombre de la calle Juan Carlos I por el de la ilicitana Asunción Ibarra. Esther Díez, portavoz del grupo, ha explicado que con este cambio se conseguiría recuperar la memoria histórica de la ciudad.

“A raíz de las noticias que han surgido en los medios del presunto fraude fiscal y blanqueo del rey emérito, queremos dar relevancia a una figura feminista de Elche”, ha argumentado Díez. Asunción Ibarra fue una mujer ilicitana que, aunque pertenecía a la clase burguesa, defendió los derechos de los trabajadores. Además, fue propietaria de la finca de l’Alcúdia donde se encontró el busto de la Dama.

Seguir Leyendo

Compromís

Compromís presentará una moción en defensa de los derechos del colectivo LGTB+

Según la portavoz, Esther Díez, Elche es un municipio libre, diverso y plural en el que tiene cabida todo tipo de amor e identidades

Publicado

el

Y Compromís presentará una moción en defensa de la libertad y los derechos del colectivo LGTB+. Exigen al Gobierno central la aprobación de una ley integral en el marco de la conmemoración del Día Internacional del Orgullo LGTB+ el 28 de junio.  Además, de instar al instar al Ayuntamiento a seguir trabajando en medidas para promover el respeto y erradicar esta lacra social.  Según la portavoz, Esther Díez, Elche es un municipio libre, diverso y plural en el que tiene cabida todo tipo de amor e identidades.

Seguir Leyendo
Publicidad Autofima-Hyundai

Elche en Punta

Facebook

Publicidad Limpiezas Tomás

Trending