Conéctate en

Compromís

Compromís defensa la reversió pública de l’Hospital del Vinalopó

Publicado

el

El grup municipal de Compromís ha presentat hui en roda de premsa la moció que portarà al ple municipal de setembre de l’Ajuntament d’Elx per la defensa de la sanitat pública. Per això la moció de Compromís, que surt de la ‘Plataforma per la Sanitat Pública del Baix i Mitjà Vinalopó’ que ha nascut fa poc i que s’està mobilitzant en concentracions per la reversió a la gestió pública de l’Hospital de Torrevella, insta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a promoure una reforma legislativa perquè no es tornen a permetre aquestes privatitzacions.

«La moció vol donar suport a la sanitat pública valenciana universal i de qualitat, recolzar la reversió dels hospitals públics de gestió privada, acabar en eixe model de privatització dels centres sanitaris que va posar en marxa el Partit Popular en anteriors legislatures i, en concret, donar suport a la Conselleria de Sanitat per tal que revertisca la concessió del Departament de Salut núm. 22 de Torrevella tal com ja ha fet amb la reversió d’Alzira i com s’espera que es faça amb la de l’Hospital Vinalopó a Elx, tal com apareix en l’acord de govern del Botànic», ha explicat la portaveu del grup municipal, Esther Díez, qui ha incidit en que s’insta també a la Conselleria a promoure la reforma legislativa de la Llei 15/1997 que permet que les formes de gestió del Sistema Nacional de Salut puguen privatitzar-se.

«Este 2020 estem patint encara les conseqüències d’eixe model que es va posar en marxa per part de la dreta, en aquell moment i ara el PP defensava que eixe és el millor model d’eficiència, per a ells és millor la gestió des del punt de vista econòmic que la gestió per l’interès públic. Compromís estem radicalment en contra d’aquesta afirmació, de fet les dades demostren que l’eficiència no és millor en els hospitals de gestió privada, segons ha denunciat el Sindicat Metges d’Assistència Pública en 2015, el model d’Alzira va suposar un sobrecost de 64,5 de milions d’euros públics per a eixe any. El sindicat ha denunciat també l’incompliment dels contractes de l’empresa adjudicatària, Ribera Salut, en les diferents concessions amb qüestions que afecten directament a la qualitat assistencial que reben els pacients».

Segons ha explicat la portaveu «en el cas d’Elx fa només uns mesos Compromís estàvem donant suport als veïns i veïnes del centre de salut del Toscar, depenent de Ribera Salut i l’Hospital Vinalopó, perquè estaven demorant-se les cites d’Atenció Primària fins a un més per falta de personal i això que va ser abans de la pandèmia. També les dades de targetes SIP per metge són més altes en els Hospitals del Vinalopó i Torrevella, en contraposició dels de gestió pública, on cada metge atén a menys volum de persones. A més, segons denuncia el sindicat CCOO, el departament de Salut Elx-Crevillent (Hospital del Vinalopó) ha patit un autèntic èxode de professionals cap a altres centres per les seues condicions laborals».

“Amb aquesta moció també volem felicitar al personal sanitari per la gran tasca desenvolupada davant la pandèmia de la Covid-19 i que el ple municipal de l’Ajuntament es posicione al costat de la sanitat pública i que reafirme la voluntat de deixar enrere el model privat i de retallades”, ha conclós Díez.

Segons el portaveu adjunt del grup municipal, Felip Sànchez, “és evident que es va iniciar amb el model d’Alzira el camí de la reversió del model Zaplana, del model del malbaratament dels recursos públics, un camí irreversible per tornar la sanitat a la ciutadania i al servei públic, no al servei d’unes empreses que també busquen un benefici econòmic, legitimament”.

Publicidad
COMENTA ESTA NOTICIA

Deja tu Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Compromís

Compromís anuncia que pedirá en el pleno que se condenen los discursos de odio

El grupo pedirá que las formaciones democráticas se comprometan a no pactar con quien expresa estas ideas

Publicado

el

Esta mañana Compromís per Elx ha anunciado la moción que llevará al pleno ordinario del próximo lunes. El grupo pedirá que las formaciones democráticas condenen los discursos de odio y negacionistas de la ultraderecha, y que se comprometan a no pactar con quien expresa estas ideas. Explican que no se puede consentir que se normalice este tipo de discursos con los que la ultraderecha pretende normalizar la persecución ideológica.

 

Seguir Leyendo

Compromís

Compromís pide una red de cercanías sostenible, y con más conexiones que la actual

Desde el grupo municipal afirman que el sistema actual está obsoleto, y poco eficiente. Pretenden incentivar el transporte público, en un momento clave de emergencia climática

Publicado

el

 El grupo municipal de Compromís, llevará una propuesta a Les Corts, para reclamar un plan de política territorial, enfocada en el transporte sostenible, duradero, y que esté al servicio de la ciudadanía. Denuncian que el servicio actual es obsoleto, y poco eficiente ya que carece de conexiones con otros municipios cercanos a Elche. En un momento de emergencia climática, donde es necesario apostar por el transporte público, justifican la pérdida de usuarios por este mismo motivos. Por ello pedirán una red que llegue a todo el país, para incentivar este tipo de movilidad sostenible.

Seguir Leyendo

Compromís

Compromís demana una infraestructura verd entre Aguamarga i el Clot de Galvany

Ambdós grups municipals reclamen que la Conselleria s’encarregue del projecte, per a rebre fons europeus

Publicado

el

Aquesta setmana es celebra la ‘Semana del Medi Ambient’ i amb aquest motiu, els grups municipals de Compromís per Elx i Alacant, demanen, conjuntamente, a la Conselleria, que s’encarregue del projecte ‘Via Litoral’. Aquest té l’objectiu d’establir una infraestructura verd, amb connexions entre els espais naturals de ambdós municipis, com són el salador d’Aguamarga, i el Clot de Galvany, passant per les dunes de L’Altet. El propòsit és obtindre el reconeixement d’aquests paratjes, i que obtinguen una partida per part del fons europeos.25

Seguir Leyendo
Publicidad Autofima-Hyundai

Elche en Punta

Facebook

Publicidad Limpiezas Tomás

Trending