Conéctate en

Compromís

Compromís defensa la reversió pública de l’Hospital del Vinalopó

Publicado

el

El grup municipal de Compromís ha presentat hui en roda de premsa la moció que portarà al ple municipal de setembre de l’Ajuntament d’Elx per la defensa de la sanitat pública. Per això la moció de Compromís, que surt de la ‘Plataforma per la Sanitat Pública del Baix i Mitjà Vinalopó’ que ha nascut fa poc i que s’està mobilitzant en concentracions per la reversió a la gestió pública de l’Hospital de Torrevella, insta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a promoure una reforma legislativa perquè no es tornen a permetre aquestes privatitzacions.

“La moció vol donar suport a la sanitat pública valenciana universal i de qualitat, recolzar la reversió dels hospitals públics de gestió privada, acabar en eixe model de privatització dels centres sanitaris que va posar en marxa el Partit Popular en anteriors legislatures i, en concret, donar suport a la Conselleria de Sanitat per tal que revertisca la concessió del Departament de Salut núm. 22 de Torrevella tal com ja ha fet amb la reversió d’Alzira i com s’espera que es faça amb la de l’Hospital Vinalopó a Elx, tal com apareix en l’acord de govern del Botànic”, ha explicat la portaveu del grup municipal, Esther Díez, qui ha incidit en que s’insta també a la Conselleria a promoure la reforma legislativa de la Llei 15/1997 que permet que les formes de gestió del Sistema Nacional de Salut puguen privatitzar-se.

“Este 2020 estem patint encara les conseqüències d’eixe model que es va posar en marxa per part de la dreta, en aquell moment i ara el PP defensava que eixe és el millor model d’eficiència, per a ells és millor la gestió des del punt de vista econòmic que la gestió per l’interès públic. Compromís estem radicalment en contra d’aquesta afirmació, de fet les dades demostren que l’eficiència no és millor en els hospitals de gestió privada, segons ha denunciat el Sindicat Metges d’Assistència Pública en 2015, el model d’Alzira va suposar un sobrecost de 64,5 de milions d’euros públics per a eixe any. El sindicat ha denunciat també l’incompliment dels contractes de l’empresa adjudicatària, Ribera Salut, en les diferents concessions amb qüestions que afecten directament a la qualitat assistencial que reben els pacients”.

Segons ha explicat la portaveu “en el cas d’Elx fa només uns mesos Compromís estàvem donant suport als veïns i veïnes del centre de salut del Toscar, depenent de Ribera Salut i l’Hospital Vinalopó, perquè estaven demorant-se les cites d’Atenció Primària fins a un més per falta de personal i això que va ser abans de la pandèmia. També les dades de targetes SIP per metge són més altes en els Hospitals del Vinalopó i Torrevella, en contraposició dels de gestió pública, on cada metge atén a menys volum de persones. A més, segons denuncia el sindicat CCOO, el departament de Salut Elx-Crevillent (Hospital del Vinalopó) ha patit un autèntic èxode de professionals cap a altres centres per les seues condicions laborals”.

“Amb aquesta moció també volem felicitar al personal sanitari per la gran tasca desenvolupada davant la pandèmia de la Covid-19 i que el ple municipal de l’Ajuntament es posicione al costat de la sanitat pública i que reafirme la voluntat de deixar enrere el model privat i de retallades”, ha conclós Díez.

Segons el portaveu adjunt del grup municipal, Felip Sànchez, “és evident que es va iniciar amb el model d’Alzira el camí de la reversió del model Zaplana, del model del malbaratament dels recursos públics, un camí irreversible per tornar la sanitat a la ciutadania i al servei públic, no al servei d’unes empreses que també busquen un benefici econòmic, legitimament”.

Publicidad
COMENTA ESTA NOTICIA

Deja tu Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Compromís

Compromís apuesta por la transparencia y la movilidad sostenible para 2021

Publicado

el

Los dos concejales de Compromís per Elx han reclamado medidas más contundentes para frenar la pandemia y han exigido que se agilice la vacunación porque la salud debe ser una prioridad en este 2021.

También, quieren que el gobierno local reivindique ante el presidente del Consell la firma del acuerdo para fijar los plazos de pago y, así,  disponer de los más de 43 millones de euros de deuda histórica por la compra de los terrenos de la universidad.

Hoy, los ediles de Compromís han hablado de las prioridades políticas para este año nuevo que vienen reflejadas en los presupuestos municipales. Esther Díez ha destacado el incremento de las ayudas para la emergencia social y los proyectos para modernizar la movilidad del municipio con peatonalizaciones del espacio público y creación de carriles bici.

El edil Felip Sánchez, considera que la transparencia debe ser la base del gobierno municipal y por ello se quiere reforzar la sede electrónica.

Seguir Leyendo

Compromís

El diputado Joan Baldoví justifica su apoyo a los Presupuestos Generales del Estado

Asegura que el proyecto de conexión del aeropuerto de Elche con la red ferroviaria deberá ejecutarse y no quedar en papel mojado

Publicado

el

El diputado de Compromís, Joan Baldoví, presentó varias enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado y una de las aceptadas ha sido la de la conexión del aeropuerto de Elche con la red ferroviaria. Ha explicado que se ha aprobado la propuesta de incluir 65 millones de euros para esta actuación que por su importancia deberá ejecutarse y no quedar en papel mojado.

La formación también presentó una enmienda de 3 millones de euros para que Elche disponga del Museo Íbero de referencia con el que albergar de forma definitiva la Dama de Elche. Una propuesta que no se ha incluido en los presupuestos por lo que Compromís seguirá reivindicado este proyecto.

En cuanto a la conclusión de la Ronda Sur, el diputado ha advertido que fiscalizará la ejecución de esta actuación, que cuenta con una partida de 100.000 euros para la redacción del proyecto en 2021.

Seguir Leyendo

Compromís

Compromís presentará en el Pleno una moción de apoyo al pueblo saharaui

Exigirán el cumplimiento de los derechos humanos en los territorios ocupados, más ayuda humanitaria y el referéndum para que decidan su independencia como país

Publicado

el

El grupo municipal de Compromís llevará al pleno del lunes una moción para mostrar su apoyo al pueblo saharaui donde exigirán el cumplimiento de los derechos humanos en los territorios ocupados, más ayuda humanitaria y el referéndum para que los saharauis puedan decidir su independencia como país. 

El edil Felip Sánchez, ha mostrado la preocupación de su partido por la situación del pueblo saharaui tras declarar el Frente Polisario la guerra a Marruecos al ocupar hace unas semanas las tropas del ejército marroqui una zona saharaui.

La presidenta de la Asociación de Ayuda al Sahara Occidental de Elche, Ángela Carrillo, considera que la guerra terminará cuando se le permita al pueblo saharahui recuperar sus territorios como país independiente.

Seguir Leyendo
Publicidad Autofima-Hyundai

Elche en Punta

Facebook

Publicidad Limpiezas Tomás

Trending